Gislaveds Symfoniorkester

Område: Gislaved
Södra Storgatan 34, 332 33 Gislaved (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Musik, teater och nöje

Redan 1934 bildades stommen till Gislaved Orkesterförening. Orkestern har ingen fast dirigent utan utnyttjar gästdirigenter till säsongens alla produktioner. Orkestern deltar under året i Musikkafékonserter och konserter med symfoniorkestern.

Det är ett viktigt led i orkesterns utveckling att få jobba med nya dirigenter och få nya infallsvinklar till musiken. En av orkesterns viktiga uppgifter äratt knyta kontakter med unga solister i början av sin karriär.Orkestern har ca 60 medlemmar bestående av amatörer, avancerade elever från Musikskolan och Estetiska programmet samt musiklärare. Vi gör 5-6 egna produktioner per säsong. Repertoaren består av alltifrån symfoniska verk och solokonserter till populärmusik. Vårt mål är att med ett varierat utbud stimulera orkesterns fortsatta utveckling - men framför allt hoppas vi kunna göra just Dig nyfiken på vår orkester och möjligheten att dela musikglädjen tillsammans med oss!!

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0371-812 93
E-post
info@gislavedssymfoniorkester.se
Webbsida
http://www.gislavedssymfoniorkester.se

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Åmotshage B&B

Avstånd: 7,7 km
Åmotshage är en liten gård med höns, växthus och köksträdgård. I den varsamt renoverade lillstugan från 1700talet tar vi emot gäster på vår bed & breakfast.
Hotell och pensionat

Hestraviken

Avstånd: 14,3 km
Mitt i den täta Smålandsskogen, med en underbar utsikt över Algustorpasjön och med Nissan rinnande genom tomten ligger Hestraviken som en idyll med sin vackra trägård, små röda timmerhus och de ståtliga trävillorna från sekelskiftet. Tredje generationen av familjen Hellström hälsar idag välkommen!
Hotell och pensionat

Hotell Nissastigen

Avstånd: 596 meter
Hotell Nissastigen är det personliga hotellet som är beläget mitt i centrala Gislaved. Hotellet har en gedigen historia där mycket har hänt sedan det uppfördes för första gången i början av 1900-talet.

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Gislaveds turistbyrå
Stortorget 2, Gislaved
+ (46) 371-806 00
turism@gna.se
Öppettider 29 maj - 31 aug
Mån-Fre: 10.00-18.00
Lör: 10.00-14.00